nieuws

Rouvoet: ‘Verzekeraars moeten betaalbare zorg organiseren’

Archief

"De corebusiness van zorgverzekeraars is wat mij betreft niet verzekeren", aldus ZN-voorzitter André Rouvoet gisteren, tijdens het congres Dag van de Zorgverzekeraars. Volgens Rouvoet moeten zorgverzekeraars "als maatschappelijke ondernemingen goede en betaalbare zorg organiseren voor die ruim zestien miljoen verzekerden in ons land, die zich daarvoor aan hen hebben toevertrouwd". Rouvoet stond voor het eerst in […]

"De corebusiness van zorgverzekeraars is wat mij betreft niet verzekeren", aldus ZN-voorzitter André Rouvoet gisteren, tijdens het congres Dag van de Zorgverzekeraars. Volgens Rouvoet moeten zorgverzekeraars "als maatschappelijke ondernemingen goede en betaalbare zorg organiseren voor die ruim zestien miljoen verzekerden in ons land, die zich daarvoor aan hen hebben toevertrouwd". Rouvoet stond voor het eerst in zijn nieuwe functie als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland op het podium. Hij wil vooral een stempel gaan drukken op het vertrouwen in zorgverzekeraars. "Als het gaat om de rol die zorgverzekeraars willen spelen, dan is vertrouwen essentieel. Zorgverzekeraars moeten er mijns inziens een eer in stellen een goede naam te hebben en te laten zien dat ze dat vertrouwen waard zijn. Hoe je dat doet? Allereerst door je bewust te zijn van het grote maatschappelijke belang van je handelen. En vervolgens door gewoon te doen wat er van je verlangd wordt en waar je goed in bent." André Rouvoet volgde 1 februari Hans Wiegel op, die sinds de oprichting in 1995 de voorzittershamer van ZN hanteerde. Tijdens zijn laatste nieuwjaarsbijeenkomst noemde Wiegel de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 de meest bijzondere ervaring uit die periode.

Reageer op dit artikel