nieuws

PMA haalt 35.000 zorgverzekerden binnen

Archief

Portefeuille CZdirect neemt toe met 25.000 zorgverzekerden

 

PMA Groep heeft het afgelopen zorgseizoen 35.000 zorgverzekerden bij kunnen schrijven. Dit zijn er 5.000 minder dan er eind vorig jaar verwacht werden. Maar desalniettemin is directeur Arthour Bouw "zeer te vreden".

 

PMA Groep heeft nu ruim 350.000 zorgverzekerden in de boeken. Het bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel brengt zijn collectiviteit onder bij Menzis. De zorgpolis van PMA is feitelijk die van Menzis maar dan met 10% korting. De totale PMA-portefeuille omvat inmiddels 650.000 relaties, met onder meer veel verzekerde auto’s en caravans. Het bedrijf kent verder ook kortingsregelingen voor onder meer brandstof, energie, telefonie en sauna’s.

 

CZdirect

CZdirect, het internetlabel van zorgverzekeraar CZ, is dit zorgseizoen gegroeid met 25.000 verzekerden en telt in totaal nu 92.000 klanten. De andere labels, CZ, Delta Lloyd en Ohra, verloren er ruim 75.000. De totale CZ-portefeuille, inclusief de circa 750.000 verzekerden van Delta Lloyd en Ohra, bedraagt per 1 januari van dit jaar 3.350.000 verzekerden.

 

CZ schrijft het verlies van verzekerden toe aan het feit dat de klant "kritisch naar de hoogte van de premies heeft gekeken en voor prijsvechters heeft gekozen. CZ waarborgt de continuïteit voor haar verzekerden en heeft zich daarom niet gemengd in de prijzenslag", aldus de Tilburgse verzekeraar.

 

CZ zag het aandeel van de klanten met een aanvullende en tandartsverzekering dalen (respectievelijk 0,2% en 1,0%). "Dat is een bevestiging van de trend dat steeds meer mensen geen aanvullende en tandartsverzekering sluiten."

 

CZ is als afzonderlijk label nog altijd de grootste zorgverzekeraar met een brutopremie van _ 5,9 mld in 2010. Qua marktaandeel is het met 19,1% de derde zorgverzekeraar na Achmea en Univé-VGZ.

 

Minder overstappers

 

In het afgelopen zorgseizoen zijn 88.000 zorgverzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar via Independer.nl. Dat zijn er 5.000 minder dan het jaar ervoor, toen 93.000 mensen via de vergelijkingssite een nieuwe zorgverzekering sloten.

 

De zorgmodule van Independer.nl werd meer dan 2,5 mln keer bezocht en bijna 20.000 klanten kregen telefonisch advies. Het percentage klanten dat een aanvulling nam steeg van 86% tot 90%. Het percentage dat een tandartsverzekering sloot, daalde licht van 65% naar 64%. "Vorig seizoen werd de productie gedomineerd door Ohra en Delta Lloyd. Dit jaar was er een mooie spreiding. Nieuwkomer Ditzo werd met ruim 20% veruit het meest gekozen", zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer.

 

Ohra was vorig seizoen nog goed voor 37% van de Independer-productie en moest nu genoegen nemen met 10%. Avéro Achmea en FBTO scoorden beide rond de 10%.

 

Avéro Achmea

De zorgportefeuille van Avéro Achmea is met 24.000 verzekerden gegroeid. Avéro komt door deze groei op 585.000 zorgverzekerden. De groei zou gerealiseerd zijn door nieuwe producten, zoals Juist voor jou, Beter voor Nu en Zorgplan Selectief. Ook het volmachtkanaal heeft meer deelnemers op de collectieve contracten kunnen binnenhalen. Hierbij was volgens Avéro het Persoonlijk Zorgoverzicht een belangrijk instrument. Al eerder maakte Achmea bekend dat het concern met ruim 150.000 zorgverzekerden is gegroeid. Dat blijken er nu in totaal 158.000 te zijn. FBTO neemt daarvan 68.000 verzekerden voor zijn rekening en Zilveren Kruis 44.000. Het restant van 22.000 verzekerden komt voor rekening van onder meer Interpolis, Agis, DVZ, ProLife, OZF en Take Care Now!.

 

Reageer op dit artikel