nieuws

NMa vindt kwaliteit vergelijkingssites onder de maat

Archief

Mededingingsautoriteit NMa vindt dat de kwaliteit van de meeste vergelijkingssites voor spaarrekeningen en reisverzekeringen onder de maat is. De NMa onderzocht 21 sites waarop spaarrekeningen kunnen worden vergeleken en 17 sites voor doorlopende reisverzekeringen.

NMa vindt kwaliteit vergelijkingssites onder de maat

"Vergelijkingssites zijn heel nuttig voor de consument, maar dan moeten ze wel volledig, correct en transparant zijn", aldus bestuurslid Henk Don. Hij adviseert meerdere vergelijkingssites te raadplegen en op de website van de aanbieder te controleren op de gegeven informatie klopt. Bij meer dan 60% van de bekeken sites blijkt een belangrijk deel van de spaarrentes of verzekeringspremies niet correct te zijn. "Ook blijkt dat ongeveer 30% van de vergelijkingsites voor spaarrekeningen en driekwart van de vergelijkingssites voor reisverzekeringen te weinig producten tonen." Bovendien is de helft van de sites niet transparant over eigenaar of verdienmodel.
Op het gebied van reisverzekeringen halen Independer.nl en Geld.nl de maximale score op het gebied van correctheid en volledigheid van de geboden informatie. Bij de spaarrekening haalt geen enkele site de hoogste score.

Reageer op dit artikel