nieuws

Nieuwe intermediair in opmars

Archief

Een nieuw type intermediair is in opkomst, zo schrijft het Financieele Dagblad vandaag: teams van twee tot vier personen die zijn weggegaan bij een van de grootbanken en zelf een vermogensbeheerder dan wel ‘multi family office’ beginnen.

Nieuwe intermediair in opmars

"Wij willen een soort Independer voor beleggers worden", zegt Ralf op de Weeg. Hij richtte in augustus 2008 met twee oud-collega's het bedrijf De Beleggingsassistent op. Doel van het bedrijf is klanten te helpen bij het selecteren van een vermogensbeheerder. Andere voorbeelden van zulke vermogensbeheerders zijn Optimix, IBS Asset management en VBA Beleggingsprofessionals. Een verklaring voor de opkomst van deze bedrijven is het lage vertrouwen van veel particulieren in hun huidige beheerder als gevolg van de tegenvallende beleggingsresultaten over de afgelopen tien jaar. "‘Bovendien wordt het, mede door de AFM en de pers, voor de klanten steeds duidelijker dat de banken en vermogensbeheerders veel meer aan hen hebben verdiend dan zij dachten", zegt IBS-partner Rake. Hij is tevens voorzitter van de Vereniging Echt Onafhankelijke Vermogensadviseurs. 
Andere voorbeelden dan De Beleggingsassistent zijn Cees Röell, gevestigd in Amsterdam, en De Rendtmeesters uit Arnhem. Die richten zich op klanten met een vermogen van meer dan € 1 mln; bij De Beleggingsassistent kunnen klanten vanaf € 100.000 vrij belegbaar vermogen terecht. Röell en De Rendtmeesters worden direct betaald door de klant. Ze werken met een soort abonnement, gebaseerd op een uurtarief van € 175. Ze hebben geen contracten met de vermogensbeheerders met wie ze werken. De Beleggingsassistent is voor de klant gratis. Ralf op de Weegh en zijn collega's worden betaald door de vermogensbeheerders met wie zij werken.

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media: 
 
'Veel extra aflossing op hypotheken'
(Volkskrant, pag. 18)
 
Extra aflossingen Rabo-hypotheek
(De Telegraaf, pag. 17)
 
Eerder in de media:
 
CDA wil renteaftrek hypotheek wijzigen
(Parool 10 februari, pag. 3)
 
Vergelijkers onder de maat
(Parool 10 februari, pag. 6)

Reageer op dit artikel