nieuws

Met Máxima meer LEF

Archief

Prinses Máxima, erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken,  woonde 10 februari een gastles bij van Stichting Leven en Financiën (LEF) aan  ROC Midden Nederland in Utrecht. De les werd gegeven door twee vrijwilligers die in ’t dagelijks leven werkzaam zijn in de financiële sector. Met het LEF-programma helpen ze de studenten om meer grip te krijgen op de rol die geld in hun leven speelt. 
Prinses Máxima nam samen met Erica Terpstra, de voorzitter van het Comité van Aanbeveling van LEF, deel aan een lesblok waarin studenten ontdekken welk geldtype ze zijn (levensgenieter, trendsetter, regelaar of toekomstplanner) en wat dat betekent voor de manier waarop ze van nature met geld omgaan. De prinses ging met groepjes studenten in gesprek over de voordelen en valkuilen van elk type en hoe typische karaktereigenschappen invloed hebben op bijvoorbeeld je aankoopgedrag. De prinses gaf leerlingen zelfs tips over hoe je bijvoorbeeld kunt besparen op mobiele kosten. 
Na de LEF-les schoof Máxima aan bij een gesprek over het belang van financiële educatie in het onderwijs. Uit onderzoek van ROC Midden Nederland blijkt dat 93% van de studenten behoefte heeft aan financiële educatie. Het ROC verzorgt, naast de gastlessen door stichting LEF, een wekelijks financieel inloopspreekuur, dat wordt bemand door studenten Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Zij helpen de ROC-studenten op weg als ze financiële problemen hebben of dreigen te krijgen. De prinses complimenteerde LEF met het initiatief en gaf aan het graag te volgen.

Feestje voor NVEP

Onlangs vierden de 36 leden van de Nederlandse Vereniging van Experts op Pleziervaartuigengebied (NVEP) het feit dat hun vereniging 25 jaar bestaat. Voor de gelegenheid was een taart met logo besteld, die de experts zich tijdens de vergadering goed lieten smaken. 
De 36 leden van de NVEP vertegenwoordigen elkaar aanvullende disciplines op het gebied van schade-expertise, aan- en verkoopkeuringen van jachten, CE-keuringen en bouwbegeleiding. Om de kwaliteit van NVEP-experts te waarborgen en zich te onderscheiden van andere pleziervaartuigen experts, heeft de vereniging het Qualified Yacht SurveyorSRTm certificaat in het leven geroepen. Om deze titel te mogen voeren, moet de expert voldoen aan een aantal eisen, zoals kennis op een hoger technisch niveau van scheepsbouw- en werktuigkunde, gekoppeld aan expertiseprocedures en kennis van wet- en regelgeving.

Reageer op dit artikel