nieuws

Meeste klanten kennen beloning hypotheekadviseur niet

Archief

Meer dan de helft van de consumenten die de afgelopen twee jaar een hypotheek sloten, is niet op de hoogte van de wijze waarop de adviseur wordt betaald. Dat concludeert adviesbedrijf IG&H uit onderzoek onder 600 consumenten met een hypotheek. Ruim een derde (38%) denkt nog steeds dat het advies gratis is.

Meeste klanten kennen beloning hypotheekadviseur niet

Van de ondervraagden zou 63% de eigen woning niet verkopen als dat zou leiden tot een restschuld. Volgens IG&H zal het gemiddelde tarief voor een hypotheekadvies eind volgend jaar zijn gedaald naar € 1.750 (nu € 3.000). Het aantal fte dat werkzaam is in hypotheekadvies daalt naar verwachting tot 4.295, terwijl dat in 2007 nog 17.170 was.
Het bureau ziet een toekomst in advisering van bestaande klanten, hoewel slechts 15% van de klanten die in het verleden een hypotheek hebben gesloten, afgelopen jaar door zijn adviseur is benaderd. Van de ondervraagden is 13% bereid te betalen voor advies over het onderhoud van de hypotheek. Dergelijk onderhoud zou werkgelegenheid opleveren voor 700 fte, denkt IG&H.

Reageer op dit artikel