nieuws

Meer deskundigheid in besturen pensioenfondsen

Archief

Pensioenfondsen kunnen straks kiezen voor een bestuur dat uitsluitend bestaat uit deskundige externe beroepsbestuurders. Voor een aantal belangrijke besluiten heeft dat bestuur dan nog de goedkeuring nodig van werkgevers, werknemers en pensioengerechtigden.

Meer deskundigheid in besturen pensioenfondsen

Dit staat in een wetsvoorstel van minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Pensioenfondsen kunnen daarnaast ook kiezen voor een bestuursmodel dat uit werkgevers, werknemers en bovendien ook uit pensioengerechtigden bestaat. De pensioengerechtigden hebben recht op maximaal een kwart van het aantal zetels.
Kamp  gaat hiermee een stap verder dan het initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamerleden Koser Kaya (D66) en Blok (VVD) waarin ouderen pas na een raadpleging in het bestuur deel kunnen nemen. Aanvullend is in het wetsvoorstel bepaald dat werkgevers in dit bestuursmodel minder zetels krijgen als de pensioenpremie gemaximeerd is.

Reageer op dit artikel