nieuws

Máxima woont gastles LEF bij

Archief

Prinses Máxima woont vrijdagochtend 10 februari op het Welzijn College van ROC Midden Nederland in Utrecht een gastles bij over geldzaken van de Stichting Leven En Financiën (LEF).

Máxima woont gastles LEF bij

Prinses Máxima bezoekt de gastles in het kader van haar erevoorzitterschap van platform Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.
LEF, gestart in het schooljaar 2009-2010 als proef op vijf scholen, wil jongeren helpen aan meer inzicht in geld en persoonlijk gedrag. De LEF-lessen worden, op vrijwillige basis, gegeven door financieel adviseurs. Ook de bestuursleden zijn in het dagelijks leven allemaal werkzaam in de financiële dienstverlening.
Na afloop van de les die Máxima bijwoont, vindt een gesprek plaats over het initiatief van LEF, waarbij ook de samenwerking tussen Hogeschool Utrecht (HU) en ROC Midden Nederland aan de orde komt. HU-studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening organiseren op het ROC financiële spreekuren, waarbij studenten die financiële problemen hebben of dreigen te krijgen, op weg worden geholpen.

Reageer op dit artikel