nieuws

Loket PensioenPlanner door nieuw faillissement gesloten

Archief

Allianz

De voorgeschiedenis weerhield Allianz er in 2009 niet van om een grootschalige samenwerking aan te gaan met opvolger PensioenPlanner. Daarin kwam pas een kentering toen de NOS omstreden activiteiten van PensioenPlanner in de publiciteit bracht. Het bedrijf zou in gesprekken met klanten suggereren op te treden namens een pensioenfonds en op die manier klanten verzekeringen opdringen die ze niet nodig hebben.
 
Toezichthouder AFM stelde vervolgens bij het bedrijf een aantal mogelijke overtredingen te hebben geconstateerd, maar hield het daarbij. Allianz zegde toen wel de samenwerking op. "Naar aanleiding van de reactie van de AFM op de NOS-site heeft Allianz besloten om de samenwerking op te schorten, tot wij meer informatie en inzicht hebben in het onderzoek van de AFM naar de mogelijke overtredingen", zo liet de verzekeraar optekenen. Dat bleek de voorbode voor weer een bankroet.
 
Easy Life
De maand januari heeft onder financiële dienstverleners vijf faillissementen opgeleverd. PensioenPlanner was de laatste. Het eerste faillissement van 2012 kwam op naam van Helderpensioen.nu in Dongen, eigendom van Ruud Beukinga. Daarna volgden Michiel Oude Munnink, franchisenemer van Huis & Hypotheek in Hengelo, en Hypotheken Groot Eindhoven, vallend onder de eveneens failliete Golix Holding van Felix Duterloo.
 
De rechtbank in Den Bosch sprak verder het faillissement uit over Mari van Hout Assurantiën en Hypotheken. Het Brabantse kantoor, lid van Adfiz, werd in de zomer van 2011 bij dezelfde rechtbank veroordeeld tot een schadevergoeding van € 120.000. De rechter kende die toe aan een echtpaar dat door een ondeugdelijk advies was gedupeerd. Van Hout bemiddelde het paar in 2008 naar een beleggingsproduct van Easy Life, een advies waarmee volgens de rechter de zorgplicht is geschonden.

Reageer op dit artikel