nieuws

Legal & General op vrijersvoeten

Archief

Via een direct-mailactie vraagt Legal & General geselecteerde financiële dienstverleners op dit moment “ten huwelijk”. De aanbieder wil met ze samenwerken op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen.

Legal & General op vrijersvoeten

De verlaging van de overlijdensrisicopremies in 2011, leidde bij Legal & General tot een sterke verhoging van het aantal nieuw gesloten risicoverzekeringen. Voor de verzekeraar reden om het aantal van 1.200 financiële dienstverleners waar nu mee wordt samengewerkt, uit te breiden. Gesymboliseerd door een romantische foto van een aanzoek, benadert de verzekeraar op dit moment geselecteerde financiële dienstverleners met het aanbod een samenwerking aan te gaan.

Een huwelijk gaat wat ver, maar directeur Arno Dolders vindt het begrip samenwerking nog steeds van toepassing, ook in de huidige tijd. “Het is voor de beeldvorming natuurlijk vreemd dat adviseur en aanbieder samen een overeenkomst sluiten, zonder dat de consument hierbij betrokken is of de inhoud van deze overeenkomst kent. Tegelijkertijd blijf ik van mening dat Legal & General als aanbieder een verantwoordelijkheid heeft voor de kwaliteit en integriteit van het intermediair waarmee we contact hebben. Ook in 2013 zal de maatschappij bewust kiezen met wie ze wil samenwerken.” Dolders vindt dat de sector snel moet nadenken hoe de rechten en plichten in de driehoek consument, intermediair en aanbieder opnieuw vorm moeten krijgen. “We willen hierover in de komende tijd met het intermediair een dialoog aangaan.”

Reageer op dit artikel