nieuws

Gebrekkige dekkingsgraad onder zzp’ers

Archief

Onderzoek van Wijzer in geldzaken wijst opnieuw uit dat zzp'ers zich slecht indekken tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de zzp'ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren. Slechts 33% van de zzp'ers blijkt een arbeidsongeschiktheid of een WIA-verzekering te […]

Onderzoek van Wijzer in geldzaken wijst opnieuw uit dat zzp'ers zich slecht indekken tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. De hoge kosten die het verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt, is voor 58% van de zzp'ers een reden om zich niet of beperkt te verzekeren. Slechts 33% van de zzp'ers blijkt een arbeidsongeschiktheid of een WIA-verzekering te hebben afgesloten. Een grote groep zzp'ers zegt voldoende terug te kunnen vallen op de partner en een kwart denkt genoeg financiële reserves te hebben in geval van arbeidsongeschiktheid. Het is het zoveelste onderzoek dat de gebrekkige dekkingsgraad onder zzp'ers aantoont. "Uit een ander recent onderzoek blijkt dat het aov-productaanbod, ook tegen beperkte kosten, aanzienlijk is verruimd", aldus het Verbond van Verzekeraars in een reactie. Samen met belangenorganisaties Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen lanceerde het Verbond eerder al de informatiesite verzekerenvoorzelfstandigen.nl en werden productwijzers verder verbeterd. Aan deze informatievoorziening voegt Wijzer in geldzaken de Checklist zzp'er en geldzaken toe. Deze is op de website van het platform te raadplegen.

Reageer op dit artikel