nieuws

Eerste AFM-vergunning voor ‘crowdfunder’

Archief

De site www.geldvoorelkaar.nl heeft van de AFM een vergunning gekregen voor het bemiddelen in consumptief krediet. Het is de eerste keer dat een vergunning wordt verleend aan een zogeheten ‘crowdfunding’-initiatief, waarbij zonder tussenkomst van een bank geld geleend kan worden.

Eerste AFM-vergunning voor ‘crowdfunder’

Investeerders kunnen direct investeren in projecten van particulieren, zelfstandig ondernemers en het mkb, aldus Geldvoorelkaar.nl. "De AFM heeft tijdens de vergunningaanvraag uitvoerig gesproken over de wenselijkheid van toezicht op dat gedeelte van de markt waarin particulieren via crowdfunding krediet verstrekken. Geldvoorelkaar.nl is ontvankelijk geweest voor de argumenten van de AFM en heeft constructief meegedacht over de wijze waarop de door de AFM wenselijk geachte bescherming in de bedrijfsvoering kan worden ingericht", zo vermeldt de vergunning.
Initiatiefnemers Martijn van Schelven en Edwin Adams zien de vergunning als eerste stap om de markt van crowdfunding te reguleren en te professionaliseren.
Geldvoorelkaar.nl is nu een jaar actief; via de site is voor een kleine € 400.000 aan krediet verstrekt. Het platform telt circa 1.200 gebruikers.

Reageer op dit artikel