nieuws

Chemie-Pack en gemeente zaten fout

Archief

Zowel Chemie-Pack als de gemeente Moerdijk  en de rijksoverheid hebben fouten gemaakt rond de brand die op 5 januari 2011 voor € 71 mln aan schade veroorzaakte. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. De Volkskrant meldt dat Chemie-Pack weliswaar de veiligheidsregels heeft overtreden, maar dat Moerdijk te coulant was met het toezicht daarop. Zo kreeg Chemie-Pack zes jaar uitstel bij de verlening van een veiligheidsvergunning.

Chemie-Pack en gemeente zaten fout

Overheidsdiensten wekten grote angst bij omwonenden door hun gebrekkige informatievoorziening tijdens de brand. Minister Opstelten heeft een commissie ingesteld die de effectiviteit gaat onderzoeken van de 25 veiligheidsregio's, waarin gemeenten, politie, brandweer en hulpverleners samenwerken bij de bestrijding van crises. 
(Volkskrant, pag. 12)
 
'Hypotheekschuld komende decennia significant lager'
(Volkskrant, pag. 22)
 
Schuld op huis op termijn lager
(Parool, pag. 19)
 
ING achteruit in laatste kwartaal
(Volkskrant, pag. 21)
 
Uitverkoop fleurt resultaat ING op
(Parool, pag. 18)
 

Reageer op dit artikel