nieuws

Cardif-polis rechtstreeks te sluiten

Archief

Rechtstreeks

'Breder gaan in de distributie' zal tevens inhouden dat de producten van BNP Paribas Cardif ook rechtstreeks gesloten kunnen worden. "Wij gaan uit van de behoefte van de klant", legt De Jong uit. "Daarbij staat ook de vraag centraal hoe de klant een product wil afnemen. Wij gaan die keuze niet voor hem maken." Wel zal de keuze mogelijk worden gemaakt met een optie tot direct sluiten. "Bij veel producten is advies noodzakelijk, vinden wij. De vraag is alleen of de definitie van advies hetzelfde zal blijven. Naast de combinatie van adviseren en bemiddelen heb je nu immers ook het adviseren alleen, waarbij de adviseur zelf niet bemiddelt. Ook die klant moet bij ons een product kunnen afnemen." Wil een consument rechtstreeks een polis sluiten, dan zal BNP Paribas Cardif hem er wel op wijzen dat voor het betreffende product wel een advies nodig is en de mogelijkheid van het inschakelen van zo'n adviseur noemen. "In dat geval genereren wij dus advies." Platform Om de wensen van de consument op de lange termijn beter in beeld te krijgen, is ook een online platform gestart waarop een aantal consumenten wordt gevolgd in het dagelijks leven. "We willen ze gedurende een aantal jaren blijven volgen", zegt Van Zuien. De groep zal bestaan uit maximaal 25 personen. "Zo krijgen we meer inzicht in wat mensen bezighoudt en wat zij meemaken." Via een board of customers hebben klanten overigens ook een stem in het beleid van de verzekeraar. "Zij denken bijvoorbeeld mee over de vernieuwing van onze kernwaarden, waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest."

Reageer op dit artikel