nieuws

Avéro stapt af van intermediairovereenkomst

Archief

Avéro Achmea stapt af van de traditionele intemediairovereenkomst voor pensioenadviseurs en gaat over op leverings- en bemiddelingsvoorwaarden per pensioenregeling.

Avéro stapt af van intermediairovereenkomst

Gideon Lamot, senior marktmanager Pensioen van Avéro Achmea, zegt dat ontwikkelingen als Wft pensioen en het provisieverbod voor complexe producten daarvoor de aanzet gaven. "Door die ontwikkelingen zullen werkgevers, adviseurs en pensioenverstrekkers op een nieuwe manier samenwerken, in nieuwe verhoudingen. Wij ontwikkelen daarom verschillende serviceniveaus die passen bij de nieuwe adviesmodellen in de markt en komen binnenkort met een concept voor het kleinbedrijf." Volgens Lamot is straks de werkgever in de lead. "Wie betaalt bepaalt, en de werkgever betaalt straks rechtstreeks de pensioenadviseur. Op basis van die wensen en het adviesmodel van het betreffende intermediair stellen we serviceniveaus vast met bijbehorende voorwaarden."
Ook biedt Avéro ondersteuning aan adviseurs die stoppen met pensioenadvies. "Alle kantoren die stoppen zijn door ons gebeld. Wij helpen hen met het op orde brengen en overdragen van dossiers waarbij wij ook afspraken maken over mogelijke onverdiende provisie."

Reageer op dit artikel