nieuws

APG en ABN Amro krijgen groen licht voor PPI

Archief

APG en ABN Amro hebben vorige week van De Nederlandsche Bank toestemming gekregen voor een premie pensioeninstelling. Pensional, zo gaat deze zevende Nederlandse PPI heten. APG zal de pensioenadministratie verzorgen en ABN Amro de beleggingsadministratie. Hiermee beogen beide partijen een belangrijke speler te worden in de markt van beschikbarepremiepensioenregelingen. APG beheert ruim 30% van alle […]

APG en ABN Amro hebben vorige week van De Nederlandsche Bank toestemming gekregen voor een premie pensioeninstelling. Pensional, zo gaat deze zevende Nederlandse PPI heten. APG zal de pensioenadministratie verzorgen en ABN Amro de beleggingsadministratie. Hiermee beogen beide partijen een belangrijke speler te worden in de markt van beschikbarepremiepensioenregelingen. APG beheert ruim 30% van alle collectieve pensioenen in Nederland en heeft een pensioenvermogen van circa _ 275 miljard.. ABN Amro is al meerdere jaren actief met ABN Amro Pension Services, dat zich geheel richt op ondernemingspensioenfondsen. De joint venture richt zich op het tweede pijler pensioen voor werkgevers met meer dan vijfhonderd werknemers. Het bestuur van Pensional wordt gevormd door Carel Hooghiemstra (CEO en voorheen Director Pensions ABN Amro) en Floris Schilthuis (COO en voorheen Hoofd Strategie APG). Eerder kregen al Nationale-Nederlanden, De Goudse, TKP, Be Frank (Delta Lloyd en BinckBank), Robeco (met Generali) en Brand New Day (met ASR) toestemming voor een PPI. In ieder geval Aegon wacht nog op permissie.

Reageer op dit artikel