nieuws

Achmea haalt veel meer zorgverzekerden binnen

Archief

De zorgportefeuille van Achmea is in de vorige week afgelopen overstapperiode met ruim 150.000 verzekerden toegenomen. Dat is een veel sterkere groei dan vorig jaar, toen het concern een plus van 18.000 noteerde.

Achmea haalt veel meer zorgverzekerden binnen

De grootste groei zit bij FBTO, die het verzekerdenbestand netto met 68.000 heeft vergroot. "Nog niet eerder kende FBTO zo'n forse groei in het aantal klanten." Op 30 december bereikte de overstapgolf een piek: toen meldden zich ruim 7.000 nieuwe zorgverzekerden aan bij FBTO. De website is tijdens de campagne door ruim 1,7 miljoen mensen bezocht, aldus Achmea.
Bij Zilveren Kruis nam het aantal verzekerden met ruim 44.000 toe; vorig jaar was de zorportefeuille nog gekrompen. "Wij zien dat nog steeds meer mensen gebruik maken van de collectieve afspraken die hun werkgever met de verzekeraar maakt."
Achmea telt nu – De Friesland niet meegerekend – bijna 5 miljoen zorgverzekerden. Eerder meldde Menzis een krimp van 9.000 tot 2,1 miljoen verzekerden en ASR – vooral danzkij Ditzo – een groei van 110.000 tot 284.000 polissen.

Reageer op dit artikel