nieuws

Zorgpolis heeft geen nut voor assurantiekantoor

Archief

De AM Web-bezoekers, onder wie het intermediair rijk is vertegenwoordigd, zien over het algemeen weinig heil in het aanbieden van ziektekostenverzekeringen door assurantiekantoren, zo blijkt uit de peiling die de afgelopen weken is gehouden. Bijna driekwart (72%) van de stemmers acht zorgpolissen niet rendabel; wel ziet 49% deze verzekeringen als een serviceproduct. Een minderheid van 28% vindt zorgpolissen wel rendabel. Van deze groep vindt de ene helft de producten zelfs zeer rendabel, mits grootschalig aangeboden. Meest gelezen Met de winter voor de deur ging de meeste aandacht op AM Web de afgelopen twee weken uit naar het bericht over de Duitse discussie omtrent het gebruik van winterbanden. Bij de oosterburen betekent zonder winterbanden betrokken raken bij een ongeval in winters weer, inmiddels vrijwel zeker een korting op de verzekeringsuitkering. "Een volgende actie om de Duitse winterbandenhandel een impuls te geven", vindt P. Ganzeboom. "Niet aan meedoen: Duitsland mijden in de winter." De stage van de twintigjarige Ivo Hopmans, die een half jaar als ceo mag meedraaien bij Welten, de perikelen rond de brand bij Chemie-Pack, de samenwerking tussen ING en VGZ en de bemiddelingsovereenkomst tussen Delta Lloyd en Friesland Bank horen ook bij de vijf meest gelezen berichten. Een ander artikel zorgde echter voor veruit de meeste reacties in de tweede helft van november: het bericht dat de Commissie CFD het intermediair gaat ondersteunen op weg naar een ander beloningsmodel. "Nu zelfs de Commissie CFD, als provisievoorvechtster, een alternatief beloningsmodel voorstelt dan kan je wel nagaan hoe laat het is", concludeert ‘Freek’. Heftige reacties zijn er van de provisievoorstanders. ‘Gerda’ is er één van. "Commissie, wat is er gebeurd?", vraagt zij vertwijfeld. ‘Geïnteresseerde’ is duidelijk: "Het is gewoon afgelopen. Klanten willen of kunnen vaak domweg niet betalen per maand. Als je nu nog moet veranderen is dit simpelweg te laat." Ziektekostenverzekeringen zijn voor assurantiekantoren: Zeer rendabel, mits grootschalig 154 Rendabel, met name via bedrijven 149 Niet rendabel, maar een serviceproduct 531 Volstrekt niet rendabel 248 Totaal: 1.082

 

Reageer op dit artikel