nieuws

ZN: homogenezing niet vergoeden

Archief

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het onacceptabel dat een zogeheten christelijke homotherapie volledig wordt gedekt op de basiszorgverzekering. In de therapie leren homo’s en lesbiennes hun seksuele gevoelens onderdrukken.

ZN: homogenezing niet vergoeden

ZN reageert hiermee op berichtgeving in Trouw. Volgens het artikel is Different, de organisatie die het programma aanbiedt, een erkende instelling voor zwaardere geestelijke gezondheidszorg. De hulp van Different valt daardoor onder de basiszorg. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht de kosten te dragen. ZN roept het College voor Zorgverzekeringen op nader onderzoek te doen naar de therapie. Hierbij wordt zij bijgestaan door een aantal politieke partijen, SGP en ChristenUnie uitgezonderd. De meeste van hen vinden het onacceptabel dat er aan de ene kant zware ingrepen worden gedaan in het basispakket, terwijl er aan de andere kant dit soort therapieën wordt vergoed.

Reageer op dit artikel