nieuws

Zevenwouden en Leeuwarder Onderlinge willen fuseren

Archief

Gezamenlijke omzet ultimo 2010 bijna _ 23 mln

 

De Friese onderlingen Zevenwouden en Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen onderzoeken de mogelijkheden om te komen tot een fusie en zo "één sterke, in Friesland gevestigde coöperatieve verzekeringsmaatschappij te vormen", aldus de directies.

 

Zij zullen vóór 1 april gezamenlijk een fusievoorstel uitwerken, op basis waarvan definitieve besluitvorming zal plaatsvinden.

 

Zevenwouden en de Leeuwarder Onderlinge bestaan respectievelijk 160 en 110 jaar. Ze denken elkaar te kunnen versterken op gebieden als interne bedrijfsvoering, productvoering, marktpositie en distributienetwerken. "Door krachtenbundeling kan ook beter worden voldaan aan toenemende regelgeving en toezichtvereisten en kan verdere verbetering van de dienstverlening aan leden en distributiepartners worden bewerkstelligd", luidt het. Samenvoeging van de organisaties moet ook leiden tot synergie- en kostenvoordelen op diverse terreinen.

 

De bruto verdiende premie van Zevenwouden in Heerenveen steeg in 2010 met 20% tot _ 15,4 mln. Door een ongekend hoge schadelast in de branches brand, algemene aansprakelijkheid en motorrijtuigen moest dat boekjaar echter worden afgesloten met een negatief resultaat van _ 1,3 mln. Ultimo 2010 waren bij Zevenwouden veertien medewerkers in dienst.

 

Leeuwarder Onderlinge is met achttien werknemers vanuit de Friese hoofdstad vooral actief in het sluiten van brandverzekeringen en boekte in 2010 een premieomzet van _ 5,2 mln. November vorig jaar werden de aandelen overgenomen van Fries Volmachtbedrijf (Joure), voorheen onderdeel van de HJG Adviesgroep, goed voor tien medewerkers en _ 2 mln jaaromzet. "De activiteiten van het volmachtbedrijf worden leidend", zei Leeuwarder Onderlinge-directeur Sjoerd Hijlkema destijds. Wel zou Leeuwarder Onderlinge onder eigen naam als risicodrager actief blijven.

 

Reageer op dit artikel