nieuws

VGZ wil geen vrije tandartstarieven voor kinderen

Archief

VGZ roept minister Schippers (VWS) op om de mondzorg voor kinderen en gehandicapten tot 1 januari volgend jaar uit het experiment met vrije tandartstarieven te halen. “Wij zijn voor vrije prijsvorming, maar constateren uit onderzoek dat het leidt tot onaanvaardbare kostenstijgingen.”

VGZ wil geen vrije tandartstarieven voor kinderen

Volgens VGZ, dat 500 tarieflijsten van tandartsen onder de loep nam, is de kostenstijging met vrije tarieven gemiddeld 7%. Uit het onderzoek van VGZ blijkt dat de kosten van de 21 meest voorkomende behandelingen in vrijwel alle gevallen zijn gestegen. "Het advies aan de minister is daarom mondzorg voor kinderen en gehandicapten tijdelijk uit het experiment te halen."
De zorgverzekeraar gaat ervan uit dat de minister zelf de tarieven voor deze groepen vaststelt. "Tot het zover is, betalen wij de gehele rekening voor behandelingen uit het basispakket voor kinderen en gehandicapten volledig." De volledige vergoeding voor tandartskosten geldt voor alle kinderen en gehandicapten die zijn verzekerd bij VGZ, Univé Zorg, IZA, IZZ, UMC en Cares.

Reageer op dit artikel