nieuws

Verzekeraar: tarieven tandarts gemiddeld 10% omhoog

Archief

Zorgverzekeraar VGZ schat dat een bezoek aan de tandarts met gemiddeld tien procent zal stijgen. “We maken ons ernstige zorgen en vinden het onacceptabel. Nu is het wel zo dat er 7000 tandartsen in ons land zijn en het nog niet duidelijk is of deze ernstige signalen zich doorzetten, maar als dat wel zo is, zal er sprake zijn van een kostenstijging in de tandartsenzorg van € 200 miljoen”, aldus Dennis Verschuren van VGZ vanmorgen in De Telegraaf.

Verzekeraar: tarieven tandarts gemiddeld 10% omhoog

Tandartsen mogen hun tarieven vanaf dit jaar zelf vaststellen en zien hun kans schoon om de prijzen met soms wel dertig procent op te schroeven. Tot deze conclusie komt De Telegraaf na bestudering van een onderzoek van zorgverzekeraar VGZ, die de nieuwe tarievenlijsten van 200 praktijken bekeek. Gemiddeld gaat de tandarts circa € 35.000 per jaar meer verdienen aan zijn patiënten.

De onderzoeksresultaten van VGZ worden overigens tegengesproken door de Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Tandheelkunde (NMT). Die gaan uit van een kleine stijging van twee tot drie procent.

Zie ook:
'Tandarts fors duurder'
(FD.nl)
 
Bekijk hier het VGZ-onderzoeksrapport ‘kostenontwikkelingen mondzorg’

 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Tele-file Aegon om spaarloon
(De Telegraaf, pag. 19; De Gelderlander, pag. 1)
 
Stevige schade voor brand in sponsorhome Goffertstadion
(De Gelderlander, pag. 2)
 
Tien miljoen schade door viering Nieuwjaar
(De Gelderlander, pag. 3)
 

Chemie-Pack vecht rapport aan

(Trouw, pag. 8)

Reageer op dit artikel