nieuws

Verlies op oude huis steeds groter probleem

Archief

Honderdduizenden Nederlanders kunnen niet verhuizen nu banken niet meer bereid zijn het verlies op hun oude woning te financieren. Daardoor dreigt de woningmarkt nog verder in de problemen te raken,  zo meldt de Volkskrant vandaag op de voorpagina. 

Verlies op oude huis steeds groter probleem

Hoewel banken een restschuld wel mogen meefinancieren in een volgende woning, weigeren zij dit in de praktijk, ook als aanvragers een goed inkomen hebben. Dit blijkt uit een enquête die de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) hield bij 58 vestigingen van de Hypotheekshop.
Er staan nu zo'n  500.000 huizen 'onder water'; de schuld is hoger dan de waarde. Maar de groep met een potentiële restschuld groeit, blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. Als de huizenprijs dit jaar zoals voorspeld 5 procent daalt, worden dat er 630 duizend. Voor 2013 wordt nog een daling voorzien. Vorig jaar zakte de prijs 4,1 procent.

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media
 
Huiseigenaar zit vaker klem

(FD, pag. 3)

 

ING Groep onthult nieuwe verkoopstrategie voor de verzekeringsdivisie

(FD, pag. 9)

 

Banken voeren spaaroorlog

(FD, pag. 11)
 
'Niet bijbetalen voor mondzorg kinderen'
(Volkskrant, pag. 7)
 

Extra betalen voor tandartskosten kind

(De Gelderlander, pag. 5)

 

NVM: woningmarkt nog slechter

(De Gelderlander, pag. 4)

Reageer op dit artikel