nieuws

Verbond houdt vast aan provisieverbod uitvaartverzekeringen

Archief

Verbond houdt vast aan provisieverbod uitvaartverzekeringen

“Er moet worden voorkomen dat uitvaartverzekeringen bloot komen te staan aan verkeerde verkoopprikkels. Door het uitblijven van een provisieverbod voor de uitvaartbranche kunnen tussenpersonen hun verkoopactiviteiten sterk verleggen naar uitvaartproducten en ontstaat het zogenaamde waterbedeffect.” Die waarschuwing staat in een brief van het Verbond van Verzekeraars aan de Tweede Kamer, vooruitlopend op het komende rondetafelgesprek over uitvaartverzekeringen.

"Meer in het algemeen is het Verbond van mening dat het provisieverbod een positieve uitwerking heeft op de advieskwaliteit en, ook bij uitvaartverzekeraars, bijdraagt aan het nog verder centraal stellen van de klant. Het Verbond benadrukt dan ook dat het provisieverbod voor uitvaartverzekeringen gewenst is", luidt het in de brief. Het Verbond houdt niet alleen een pleidooi voor de instelling van een provisieverbod voor uitvaartverzekeringen, maar neemt ook stelling tegen het AFM-rapport over deze branche: "Over het geheel genomen is het rapport een opsomming van kritiekpunten. Daarmee ontstaat geen gebalanceerd beeld van de stand van zaken binnen de sector. De minstens zo belangrijke constatering van de AFM dat uitvaartverzekeraars de afgelopen jaren goede stappen hebben gezet om het klantbelang nog beter te borgen, blijft in het rapport onderbelicht."
De Tweede Kamer houdt het rondetafelgesprek op donderdag 2 februari met verschillende vertegenwoordigers uit de verzekeringsbranche.

Reageer op dit artikel