nieuws

Tussenpersonen liggen op ramkoers met verzekeraar

Archief

Verzekeraars moeten met de billen bloot over hun kosten. Klanten moeten kunnen controleren of de prijzen van hun producten wel zuiver zijn. Dat stelde Loek Hermans, voorzitter van Adfiz, gisteren tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de branchevereniging van onafhankelijke financiële intermediairs. Zijn oproep aan de politiek om in te grijpen was helder: “Doen zij dit niet, dan laten zij de mogelijkheid tot nieuwe schandalen bestaan.”

Hermans opende gisteren de aanval op verzekeraars. "Verzekeraars moeten net als intermediairs ook een provisieverbod opgelegd krijgen door de politiek." Hij vindt dat alleen op deze manier een gelijk speelveld ontstaat. "Aanbieders hoeven nu niet transparant te zijn. Maar de klant moet ook bij hen weten waar hij precies voor betaalt." Het Verbond van Verzekeraars vindt ook dat er sprake zou moeten zijn van gelijke omstandigheden, vertelt directeur Leo de Boer. Maar met hun oproep om de advies- en distributiekosten ook nog apart in rekening te brengen bij de klant, overvraagt de Adfiz, vindt hij.
(De Telegraaf, pag. 28)
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Haal meer uit je woekerpolis
(GPD-bladen, pag. 20 en 21)
 
Megaboete wao'er na fietstocht Alpe d'Huez
(De Telegraaf, pag. 9)
 
 
Verwijderen omstreden implantaat PIP wordt vergoed
(Volkskrant, pag. 11)
 
Miljoenenfraude via tropische eilanden
(De Telegraaf, pag. 9)

Reageer op dit artikel