nieuws

TAF stopt met WW-dekking

Archief

TAF heeft met ingang van 1 januari de dekking tegen werkloosheid uit de Maandlastbeschermer gehaald. De aanbieder van lastenbeschermers heeft het aantal claims, maar vooral het aantal dubieuze aanvragen de laatste tijd zien toenemen. In veel gevallen was er al een serieuze dreiging van werkloosheid op het moment van aanvragen, zo stelt TAF.

TAF stopt met WW-dekking

"Van de tien aanvragen waren er zeven á acht waarbij de aanvrager al voelde aankomen dat hij zijn baan zou kwijtraken", zegt TAF-directeur David Jongeleen. TAF heeft een kleine 70.000 Maandlastenbeschermers in portefeuille; voor die polissen blijft de ww-dekking in stand. Van de 500 claims die TAF op jaarbasis binnenkrijgt, betreffen er circa 150 een werkloosheidsclaim. "Dat aantal loopt nu richting de 200", aldus Jongeleen. Risicodrager Gothaer vond het niet langer verantwoord om de werkloosheidsdekking aan te bieden. De aanpassing geldt alleen voor nieuw te sluiten polissen.
"Er is geen sprake van een grote ontslaggolf", aldus Jongeleen, "maar veel mensen voelen nattigheid en vragen alleen daarom een polis aan om de onzekerheid weg te nemen. Daardoor is bij ons de balans nu scheef: we verzekeren met de Maandlastbeschermer naast werkloosheid ook arbeidsongeschiktheid en overlijdensrisico."

Reageer op dit artikel