nieuws

SZW: twee keuzemomenten WGA-ER

Archief

De verzamelwet SZW, die op 20 december 2011 in de Staatscourant werd gepubliceerd, maakt het mogelijk om slechts via een algemene maatregel van bestuur (AMvB) het aantal momenten om te kiezen voor ingang of einde van het WGA eigenrisicodragerschap terug te brengen.

SZW: twee keuzemomenten WGA-ER

Op dit moment zijn er nog twee keuzemomenten: 1 januari en 1 juli. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil het keuzemoment aanpassen naar één keer per jaar. Door het afgeven van een AMvB in de verzamelwet SZW is een langdurig wettelijk traject van toestemming van de Tweede en Eerste Kamer van de baan. Op dit moment is het niet duidelijk of het ministerie ook daadwerkelijk de Maatregel van Bestuur gaat uitbrengen. Speculaties hieromtrent wijzen echter uit dat dit op de korte termijn niet zal gebeuren. Vooralsnog is het eerstvolgende keuzemoment om eigenrisicodrager te worden 1 juli 2012. Deze keuze moet dan wel voor 1 april aan de Belastingdienst kenbaar zijn gemaakt.

Reageer op dit artikel