nieuws

Storm veroorzaakt recordaantal meldingen bij CED

Archief

De stormachtige eerste week van januari gaat bij expertisebureau CED de boeken in als recordweek wat betreft het aantal meldingen voor direct schadeherstel. In totaal kreeg CED vorige week 813 meldingen te verwerken. Ter illustratie: het gemiddeld aantal meldingen per week over 2011 bedroeg 341.

Storm veroorzaakt recordaantal meldingen bij CED

Al geruime tijd ziet CED een stijgende lijn in de vraag naar direct schadeherstel, maar de recente storm zorgde voor een enorme piek aan herstelwerkzaamheden. Donderdag 5 januari 2012 was met 235 meldingen voor de afdeling Direct Schadeherstel de drukste dag ooit, sinds de oprichting in 2008. De tweede en derde plaats in deze lijst worden ingenomen door 15 en 18 juli 2011, toen heftige regenbuien debet waren aan respectievelijk 201 en 195 meldingen.
De eerste storm van 2012 heeft vooral voor schade gezorgd in de noordelijke provincies, maar ook de omgeving van Dordrecht had te kampen met schade door water, storm en hagel. Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade aan gebouwen als gevolg van de storm op minstens € 7 mln. 

Reageer op dit artikel