nieuws

Schouten Zekerheid nadert top 10 na overname van Kok

Archief

De Rotterdamse beursmakelaar Schouten Zekerheid neemt per 1 januari plaatsgenoot Kok Assurantiën over. De omzet van Schouten groeit daarmee naar eigen zeggen volgend jaar tot _ 26 mln, waarvan ongeveer de helft uit Duitsland.

 

"Gezien de positie die Kok Assurantiën zich de afgelopen jaren heeft verworven in de nichemarkt van verzekeringen voor VVE’s, past dit uitstekend in de strategie van Schouten Zekerheid", aldus de overnemende partij. Kok zal vanuit de vestiging aan de Westblaak onder eigen naam blijven werken met de huidige zestien medewerkers en de directie, die bestaat uit Ad en Bert Evers. Het bedrijf was in 2010 goed voor een omzet van _ 3 mln; Schouten meldt over dat jaar _ 20 mln aan inkomsten uit bemiddelingsactiviteiten. Inclusief de overname komt Schouten, nu in grootte het zeventiende intermediairbedrijf van ons land, op de drempel van de top 10: Van Lanschot Chabot staat op de tiende plek met _ 27 mln omzet.

 

Midden Brabant

Midden Brabant Advies (Oisterwijk) neemt per 1 januari Van den Heuvel assurantiën uit Vught over van eigenaresse Caroline Lucke. Zij stopt met haar activiteiten in de financiële dienstverlening. Haar vier medewerkers treden in dienst van Midden Brabant Advies.

 

Beide bedrijven hebben een RegioBank-agentschap. Midden Brabant heeft vestigingen in Oisterwijk, Udenhout en Haaren; het totaal aantal medewerkers bedraagt na de overname 16. Het klantenbestand komt op 16.500. Midden Brabant, eigendom van directeur Peter Dirks, is actief in verzekeringen, hypotheken, kredietverlening, financieel advies, pensioenadvies, belastingadvies en bedrijvenadvies. Via de site mbadirect.nl kunnen online verzekeringen worden gesloten.

 

Reageer op dit artikel