nieuws

Ruim 40% consumenten wil premiekorting bij winterbanden

Archief

Ruim 40% van de consumenten vindt dat auto-eigenaren met winterbanden korting moeten krijgen op hun verzekeringspremie.  Dat staat in het Winterbandenonderzoek van het Verbond van Verzekeraars, waarvoor deze maand 500 consumenten zijn ondervraagd. Eén op de drie ondervraagden is het juist niet met deze stelling eens.

Ruim 40% consumenten wil premiekorting bij winterbanden

Hoewel een enkele verzekeraar al premiekorting geeft bij het gebruik van winterbanden, ziet het Verbond de opgebouwde no-claimkorting als winterbandenvoordeel. Bijna één op de drie Nederlandse autobezitters heeft winterbanden onder de auto. De meest genoemde reden om ze aan te schaffen is veiligheid (83%). Voor het verplichten van winterbanden voelen de meeste Nederlanders weinig. Het Verbond vindt dat een wettelijke verplichting een besluit is dat de politiek moet nemen en benadrukt dat een verplichting een voor de consument kostbare maatregel is. Het zou betekenen dat bijvoorbeeld tweede auto's die vooral als boodschappenauto worden gebruikt, aan de winterbanden moeten geloven. Het Verbond vindt dat daarmee autobezitters die weinig rijden op kosten worden gejaagd.
Slechts één op de tien ondervraagden vindt dat automobilisten die zonder winterbanden een ongeluk veroorzaken, zelf moeten opdraaien voor alle kosten. Een ruime meerderheid is het daarmee oneens.

Reageer op dit artikel