nieuws

Rialto ziet heil in ‘moeilijke’ rechtsbijstandpolis

Archief

Rialto ziet heil in ‘moeilijke’ rechtsbijstandpolis

Rialto biedt per 1 februari een rechtsbijstandsverzekering aan, gericht op gezinnen die door andere aanbieders niet op normale marktcondities worden geaccepteerd. De uitvoering van Rialto’s rechtsbijstandverzekering wordt verzorgd door SRK (Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering).

De gezinsrechtsbijstandverzekering biedt recht op juridische bijstand bij geschillen met bijvoorbeeld de werkgever, leveranciers of woningverhuurders. Naast actieve rechtsbijstand dekt de verzekering ook de proceskosten, inclusief de sterk gestegen griffiekosten. Alleen al die dreiging van de griffierechten betekent voor steeds meer consumenten dat zij bij een geschil het er maar bij laten zitten, meent Rialto. "Juridisch gelijk hebben en juridisch gelijk krijgen wordt in toenemende mate bepaald door de financiële draagkracht van de consument. Als Rialto vinden wij dat ook consumenten 'met een verleden' de mogelijkheid moeten hebben om op te komen voor hun juridisch gelijk."

"Een rechtsbijstandverzekering is geen luxe product meer", stelt marketingmanager Huub Flipsen namens Rialto. Hij wijst op de tanende rechtshulp die de overheid financiert voor consumenten met lagere inkomens en bezuinigingen bij organisaties die in het verleden hun achterban juridisch bijstonden. "Ook de verhoging van de griffierechten hakt er fors in", aldus Flipsen.

De doelgroep van Rialto zal bestaan uit mensen die in het verleden een bovenmatig beroep op hun rechtsbijstandverzekering hebben gedaan of onjuiste informatie hebben verstrekt rondom bijvoorbeeld schademeldingen. Rialto is gespecialiseerd in het accepteren van moeilijk verzekerbare risico's.

Reageer op dit artikel