nieuws

Reaal stort compensatie beleggingspolis direct

Archief

Net als Nationale-Nederlanden heeft Reaal zijn beleid met betrekking tot het compenseren van klanten met een beleggingsverzekering aangepast conform het zogeheten ‘best of class’-verzoek van minister De Jager (Financiën). In tegenstelling tot wat eerder was afgesproken, gaat Reaal de compensatie direct in de polis storten.

Reaal stort compensatie beleggingspolis direct

In de akkoorden die met consumentenstichtingen waren gesloten, was zo'n onmiddellijke storting niet voorzien. "In de oorspronkelijke manier van compenseren zou het compensatiebedrag ieder jaar opnieuw worden berekend en pas op de einddatum in de verzekering worden gestort. U zou dan pas op de einddatum zeker weten of en hoeveel compensatie u ontvangt", laat Reaal aan klanten weten.
Nu zal de tot nu toe opgebouwde compensatie direct in de verzekering worden gestort. "Dit is het compensatiebedrag dat u zou ontvangen als u uw verzekering op dat moment zou beëindigen. Voor de periode daarna, tot de einddatum van uw verzekering, storten we jaarlijks een gelijkblijvend bedrag in uw verzekering."

Reageer op dit artikel