nieuws

Premie-inkomen Klaverblad daalt licht in 2011

Archief

Het premie-inkomen van Klaverblad Verzekeringen in Zoetermeer is vorig jaar met 1,4% licht gedaald tot € 210 mln. Dat maakte bestuursvoorzitter Richard van der Hart afgelopen maandag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Groei was er volgens Van der Hart bij uitvaartverzekeringen en ook nog een beetje bij rechtsbijstand. Bij alle andere branches ging de verdiende premie achteruit. De voorlopige winstprognose bedraagt € 25 mln.

Premie-inkomen Klaverblad daalt licht in 2011

Volgens Van der Hart zal 2012 voor Klaverblad op het gebied van concurrentie en groeimogelijkheden geen gemakkelijk jaar worden: "De markt krimpt, dus gaan veel maatschappijen de concurrentie aan met producten die eigenlijk niet kunnen. Sommige van die producten zijn slecht voor de klanten (dat komt nog steeds volop voor), andere zijn slecht voor de verzekeraar. Dan zijn de premies niet voldoende om de kosten en de uitkeringen te betalen. Dat weet iedereen, dat weet ook De Nederlandsche Bank en die heeft er zelfs circulaires en persberichten aan gewijd. Of dat echt geholpen heeft, is nog maar de vraag. Ondertussen hebben we wel last van deze ongezonde concurrentie."
Doelend op de recent gestarte reclamecampagne merkte Van der Hart op dat het de laatste jaren lastiger is geworden voor Klaverblad om de contacten met consumenten te leggen en te onderhouden: "Dat ging altijd via assurantieadviseurs. Eigenlijk waren dat onze klanten. De consument hoefde niet eens te weten dat hij verzekerd was bij Klaverblad. Dit werkt tegenwoordig niet zo goed als vroeger. Er zijn steeds minder onafhankelijke assurantieadviseurs en klanten willen meer dan vroeger rechtstreeks contact met verzekeringsmaatschappijen. Ieder mag voor zichzelf bepalen wat oorzaak is en wat gevolg, maar het feit ligt er. Daarom gaan wij ons ook nog meer rechtstreeks tot de consument wenden. Dat begint ermee dat we de consument laten weten dat we bestaan. Daarvoor gaan we stevig adverteren op televisie en radio. Laten we gewoon maar eens kijken hoe dat eruitziet en laten we daarna maar eens kijken wat het oplevert."

Reageer op dit artikel