nieuws

Pensioenfonds gaat mogelijk bouw snelweg financieren

Archief

Pensioenfonds gaat mogelijk bouw snelweg financieren

De verbreding van de N33 tussen Assen en Zuidbroek wordt mogelijk gefinancierd door een pensioenfonds. Vermogensbeheerder APG en eventueel ook andere fondsen zijn in de race voor deze investering. Het zou voor het eerst zijn dat een pensioenfonds de financiering van een snelweg in Nederland op zich neemt. Daarover bericht het Financieele Dagblad vandaag op pagina 3.

Pensioenfondsen investeren tot nu toe niet in infrastructurele publiek-private samenwerkingen (pps). Het rendement zou niet aantrekkelijk zijn vanwege de beperkte verhandelbaarheid. De regering heeft echter in het regeerakkoord gesteld meer gebruik te gaan maken van de pensioenfondsen bij de aanleg van snelwegen. Om de pensioenfondsen zover te krijgen heeft het Rijk ingestemd met een langgekoesterde wens van de fondsen: het toestaan van inflatiegerelateerde leningen. Dat betekent dat het Rijk het inflatierisico op zich neemt en dat de vergoeding voor de lening met de inflatie meestijgt of –daalt. Voor pensioenfondsen is dit aantrekkelijk, omdat zij hun deelnemers daarmee meer zekerheid kunnen bieden op een waardevast pensioen.
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Mooiste cadeau voor de verzekerde is goede zorg
(Het Financieele Dagblad, pag. 6)
 
Waarom betalen we toch zo’n hoge hypotheekrente?

(De Pers, pag. 5)

 

Zelf betalen voor rollator en bril

(Volkskrant, pag. 10)

 

‘Ga die hypotheek aflossen’

(Parool 6-1-2012, pag. 19)

 

Werkgevers: paniek pensioen niet nodig

(Parool 7-1-2012, pag. 29)

Reageer op dit artikel