nieuws

Pensioenfonds Audax over naar NN

Archief

Het eigen pensioenfonds van mediaconcern Audax is overgegaan naar Nationale-Nederlanden. Het pensioenfonds beheerde € 68 mln voor 1.885 deelnemers en  had volgens de laatste cijfers vorig jaar een dekkingsgraad van 91,8%.

Pensioenfonds Audax over naar NN

Met NN is overeenstemming bereikt over de volledige overdracht van alle pensioenverplichtingen per 18 november 2011. Nadat Audax flink in de buidel heeft getast, is de dekkingsgraad feitelijk weer op 100% uitgekomen en de dreiging van een aanzienlijke korting op de pensioenaanspraken afgewend. Audax wil niet zeggen hoeveel geld is bijgestort.
Het aantal pensioenfondsen in Nederland daalt snel. Nu zijn er nog 450 fondsen, maar als de daling zich doorzet zijn er in 2021 nog maar 125 fondsen over. Paul van den Wittenboer, directeur Financiën Audax over de overdracht: "Het besturen van een pensioenfonds van onze omvang is steeds minder leuk. Er wordt bestuurlijk steeds meer van je gevraagd. Bovendien weten we bij NN qua premie waar we de komende vijf jaar aan toe zijn." Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa drie miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.

Reageer op dit artikel