nieuws

‘Pensioenadviseurs moeten serieus met opleiding omgaan’

Archief

Verontrustend

De AFM zegt "verontrustende signalen" te krijgen "dat opleidingen in de markt worden aangeboden die vooral als doel lijken te hebben om adviseurs een inschrijf- en betaalbewijs te verschaffen". AFM-woordvoerder Martijn Pols: "Het gaat dan om heel goedkope opleidingen of zelfstudiepakketten, of om constructies met voorinschrijvingen die pas later tot een officiële inschrijving leiden." Deze opleiders vallen niet onder het toezicht van de AFM, dus het is niet zo dat zij een tik op de vingers krijgen.
Wel zal de AFM in haar toezicht op intermediairbedrijven kritisch kijken naar de inschrijf- en betaalbewijzen. "We zullen risicogestuurd toezicht houden. Intermediairs van wie wij de indruk hebben dat ze alleen maar tijd willen kopen om hun portefeuille zo lang mogelijk te behouden, komen hoog op onze lijst. Wij verwachten dat adviseurs serieus werk van hun opleiding maken. De overgangsregeling tot 2014 is niet bedoeld voor pensioenadviseurs, die uiteindelijk geen deelvergunning pensioenverzekeringen aanvragen en niet willen investeren in de kwaliteit van hun pensioenadviezen."

Reageer op dit artikel