nieuws

Opvallend dat er nu zo veel ‘oude’ kantoren failliet gaan

Archief

Wie: Lussenburg Advies Waar: Breda Sinds: 1960 Relaties: 9.000 Medewerkers: 26 (21 fte) Omzet: _ 2,7 mln Lussenberg Advies in Breda startte in 1960 onder de naam Lucassen Assurantiën aan de Valkenstraat en is sinds 1988 gevestigd in een stijlvol pand aan de Ulvenhoutselaan in Breda. In 2008 is het bedrijf verder gegaan onder de naam Lussenburg Advies. De huidige directeur-eigenaar, Appie Lussenburg, is een neef van oprichter Jan Lucassen. Na een lange periode geopereerd te hebben als relatief kleine speler met één volmacht, heeft het Adfiz-lid in 2009 voor een groeistrategie gekozen. Door de overname van enkele portefeuilles is het aantal volmachtgevers fors uitgebreid. "Ondanks de groei en de andere marktomstandigheden blijft het persoonlijk contact met de klanten nog steeds het speerpunt van de dienstverlening." Met welke verzekeraars doen jullie zaken? We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de veertig meest voorkomende verzekeraars en vier beurs makelaars. Onze volmachtgevers zijn: Arag, ASR, Delta Lloyd, Europeesche, Nationale-Nederlanden en Reaal. Wat zijn jullie adviesterreinen? Verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Welke rol speelt internet in de bedrijfsvoering? Ondersteuning bij de bedrijfsprocessen. Wij hebben heel bewust niet in gezet op verkoop via de site. Voornaamste marktgebied? Breda (inclusief de randgemeenten). Zijn er plannen om de dienst verlening uit te breiden? Ja, we spelen in op de veranderende eisen in de pensioenadvieswereld en willen onze adviestak op dit terrein, tegen de stroom in, uitbreiden. Wat heeft de branche de meeste schade berokkend? De lobby voor verandering van beloningsstructuren. Opvallend dat er nu zo veel ‘oude’ kantoren failliet gaan Op welke terrein heeft het bedrijf de beste groeimogelijkheden? Advisering aan het midden- en kleinbedrijf op het gebied van pensioen, uitgebreide risicoinventarisatie, schadelastbeheersing en verzuim. Beloning door de verzekeraar of door de klant? Het intermediair moet worden beloond voor zijn werkzaamheden. Werken we voor de verzekeraar zoals bij controle, doorvoeren van mutaties, schadebehandeling en beheer, waaronder een deel van de zorgplicht van de verzekeraar, dan betaalt de verzekeraar. Werken we voor de klant, zoals bij onafhankelijk advies, aanvragen, schadebehandeling en beheer van de portefeuille, waaronder het deel zorgplicht van het intermediair, dan laten we de klant betalen. Al bezig met een abonnementensysteem, fee of uren factureren? Het abonnement is nog in de inventariserende fase. Fee en urendeclaratie zijn bij ons sterk in opkomst. Dienstverlening bij hypotheken vindt bij ons kantoor uitsluitend nog op feebasis plaats. Grootste ergernis in de branche of tijdens het werk? Onduidelijkheid vanuit Den Haag over de eerbiedigende werking voor doorlopende provisie op bestaande complexe producten na 2013. Wat zijn de toekomstplannen? Die zijn zeer afhankelijk van de uitvoering van de Haagse plannen voor de beloningsstructuren. Wij zullen daarbij inzetten op het volmachtkanaal en mogelijk een verdere bundeling van krachten in volmachtland. Meest opvallende nieuws tijdens de afgelopen maanden? Het hoge aantal faillissementen in de branche, ook van grotere en ‘oudere’ SDHpintermediairkantoren. Directeur Appie Lussenburg voor het pand. Bon Adviesgroep (Lelystad) Jan van den Berge (46) was jarenlang in loondienst als buitendienstmedewerker. Zijn vrouw Gerlinde (46) werkte in de binnendienst. Ze bundelen hun krachten in het nieuwe Bon Adviesgroep waarbij ze zich met name richten op het mkb. De AFM-vergunning is in aanvraag, beoogde start is op 1 januari. Vermeer Risicobeheer (Boxtel) Sjef Vermeer heeft Vermeer Risicobeheer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoals uit de bedrijfsomschrijving blijkt, is hij adviseur en tussenpersoon op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Vermeer was niet bereikbaar voor een toelichting. Braat Hypotheken & Pensioenen (Oss) Nu hij zijn bedrijf heeft ingeschreven in het handelsregister is Paul Braat in dubio of hij zich als zelfstandig assurantietussenpersoon zal vestigen of dat hij als freelancer aan de slag gaat. Braat werkte op detacheringsbasis als feitelijk leider van een assurantiekantoor.

 

Reageer op dit artikel