nieuws

Onderwaarde huis hoeft geen pijn te doen

Archief

Op zich is het geen ramp als een hypotheek onder water staat (de waarde van het huis is lager dan de lening). Hoewel banken in hun hypotheekvoorwaarden soms hebben opgenomen dat ze extra aflossingen kunnen vragen, of een opslag op de rente kunnen toepassen, gebeurt dat in de praktijk vrijwel nooit.

Onderwaarde huis hoeft geen pijn te doen

Een hypotheek onder water is volgens de auteur vooral een psychologisch probleem. Het voelt niet lekker als een lening meer waard is dan het onderpand. Er zijn verschillende manieren om dat gevoel te laten verdwijnen. De simpelste: aflossen. “U mag altijd op vrijwillige basis een deel van uw hypotheek aflossen. Let wel op de voorwaarden, als de aflossing boven een bepaald percentage komt, moet u misschien boeterente betalen. Fiscaal is aflossen niet altijd verstandig.” En: “Overleg eerst met een adviseur als u besluit af te lossen, over te sluiten of fiscaal bij te sparen.”
(FD weekend, pag. 40)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Jonge werknemer wil mogelijkheid om zelf pensioenfonds te kiezen
(De Gelderlander, pag. 4)
 
Contract tandarts en verzekeraar blijft moeilijk
(Financieele Dagblad, pag.6)

Vertrouwen in herverpakte hypotheken als belegging groeit
(Financieele Dagblad, pag. 11)

Zaterdag in de media: 
Adviseurs lazard krijgen de schuld
(Volkskrant, pag. 7)
 
ING: huizenprijzen in 2012 met 5% omlaag, in 2013 met 2,5%
(FD weekend, pag. 11)

De kleine lettertjes Franchise: AOW-vaststelling is per pensioenfonds anders.
(FD weekend, pag. 42)

Reageer op dit artikel