nieuws

Omzet Noordhollandsche plust 12% in 2011

Archief

De Noordhollandsche van 1816 heeft de gestage omzetgroei van de laatste jaren in 2011 voortgezet en een premie-inkomen van _ 155 mln gerealiseerd, 12% meer dan in 2010, toen de omzet uitkwam op _ 135 mln (+ 12,3%).

 

In totaal werden vorig jaar 170.000 nieuwe polissen gesloten, samen goed voor _ 29,4 mln premie-inkomen.

 

Volgens de directie was 2011 een ‘beheersbaar’ schadejaar voor de verzekeraar uit Oudkarspel; de Noordhollandsche verwacht daarom (en door een relatief laag kostenniveau) een ‘zeer behoorlijke’ technische winst te kunnen laten zien. "Beter dan de ruim _ 10 mln van 2010." Tegenvallende beleggingsresultaten zullen het overall resultaat echter enigszins dempen, verwacht de directie.

 

Over de toekomst van het intermediair zijn de directeuren Cas Verhage en Lex Verëll positief gestemd: "Veel kantoren spelen flexibel in op de gewijzigde marktomstandigheden en de enorme berg nieuwe regelgeving. Wij verwachten dat, met een gelijk speelveld als uitgangspunt, er samen met de advieskracht van het intermediair een goede dienstverlening voor onze verzekerden kan worden neergezet."

 

Reageer op dit artikel