nieuws

Omstreden pensioenadviseur failliet

Archief

De PensioenPlanner is failliet. Dat meldt het personeel van het bedrijf aan de NOS, die erover bericht op de eigen website. De directie zou hebben verklaard dat er geen geld meer is voor de salarissen en dat daarom donderdag het faillissement zal worden aangevraagd. De door Allianz gestaakte samenwerking zou daarvoor een van de hoofdoorzaken zijn.

Omstreden pensioenadviseur failliet

In het nieuwsbericht stelt de NOS dat directeur Patrick Jaspers niet kon worden bereikt voor commentaar. Bij de PensioenPlanner waren volgens informatie van de Kamer van Koophandel ruim vijftig adviseurs en 150 parttimemedewerkers in dienst. Ook De Telegraaf meldt het bankroet van PensioenPlanner.
In december berichtte de NOS al over de omstreden activiteiten van het pensioenadviesbureau. Het bedrijf zou in gesprekken met klanten suggereren dat men optreedt namens het pensioenfonds en op die manier klanten verzekeringen opdringen die ze niet nodig hebben. De AFM bevestigde in december dat de toezichthouder bij het bedrijf een aantal mogelijke overtredingen heeft geconstateerd. Verzekeringsmaatschappij Allianz heeft in december de samenwerking met de PensioenPlanner opgeschort. "Naar aanleiding van de reactie van de AFM op de NOS-site heeft Allianz besloten om de samenwerking op te schorten tot wij meer informatie en inzicht hebben in het onderzoek van de AFM naar de mogelijke overtredingen."
In het voorjaar van 2009 berichtte AM over de start van PensioenPlanner, dat voortkwam uit het op dat moment zojuist failliet verklaarde PensioenPlatform. Die had Aegon als hofleverancier, maar deed ook al zaken met Allianz.

Reageer op dit artikel