nieuws

Ohra introduceert Twitter-alert bij auto- en motordiefstal

Archief

Direct writer Ohra is naar eigen zeggen als eerste verzekeraar gestart met een Twitter-alert voor het opsporen van gestolen auto’s en motoren van klanten. Op dit moment wordt in ons land circa 60% van de gestolen auto’s en motoren teruggevonden. Volgens de Delta Lloyd-dochter kan het opsporen van gestolen voertuigen sneller en beter met de hulp van oplettende en actieve twitteraars.

Ohra introduceert Twitter-alert bij auto- en motordiefstal

Ohra krijgt jaarlijks circa 160 meldingen van gestolen voertuigen. Na melding van een diefstal bij het Vermiste Auto Register van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) verstuurt Ohra voortaan direct een tweet met het signalement van het voertuig. In de tweet worden het kenteken, merk, type en kleur van het voertuig vermeld alsmede datum, plaats en tijdstip van de diefstal. Ohra vraagt twitteraars ook het bericht te retweeten voor een groter bereik.
Na melding bij het VbV-Vermiste Auto Register wordt overigens automatisch ook de politie geïnformeerd. Verder wordt het Twitter-alert alleen ingezet met goedkeuring van de eigenaar van het gestolen voertuig. Als een auto of motor is teruggevonden, volgt er ook een tweet.

Reageer op dit artikel