nieuws

NZa: stijging tandartsentarief valt mee

Archief

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) rekent, met de publicatie van de Marktscan Mondzorg , af met alles speculaties rondom de vermeende exorbitante tariefsstijging bij tandartsen. Bij het merendeel van de tandartsen stijgen de tarieven slechts beperkt en blijven de prijzen in de buurt van die van vorig jaar.

NZa: stijging tandartsentarief valt mee

De NZa vroeg bij 247 aanbieders de prijslijst op. In totaal 173 aanbieders leverde die binnen een week aan. Met deze steekproef kan de NZa, naar eigen zeggen, gemiddelde prijzen met 95% zekerheid aangeven. De NZa monitort voor de minister de marktontwikkelingen nu er sinds 1 januari 2012 vrije prijzen zijn voor tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici. Voor de eerste prijspeiling onderzocht de NZa acht prestaties en vergeleek de prijzen van nu met die van 2011. Zij houdt hierbij ook rekening met de inflatie. Indien de tarieven voor de mondzorg in 2012 nog gereguleerd waren geweest, waren deze met 3,31% gestegen. 
Aan deze eerste prijspeiling verbindt de Zorgautoriteit echter nog geen conclusies. Prijzen kunnen namelijk gedurende het jaar nog veranderen omdat zorgverleners hun prijslijst tussentijds aan mogen passen. Zie verder de Marktscan Mondzorg.

Reageer op dit artikel