nieuws

NVF Voorschotbank niet meer alleen voor leden

Archief

De NVF Voorschotbank heeft zijn naam gewijzigd in Intermediaire Voorschotbank. De kredietverstrekker, onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance, is daarmee niet meer exclusief toegankelijk voor leden van de Nederlandse Vereniging van Financieringsbemiddelaars.

Daartoe is de exclusiviteitovereenkomst, die met de NVF was gesloten, per 1 januari ontbonden. "Wij blijven een voorstander van het verenigen van financieringsadviseurs, maar wensen geen exclusiviteit meer te bieden", aldus Crédit Agricole.
De voorschotbank werd in 1999 opgericht door de NVF, die een kleine honderd leden telt. Finata, destijds onderdeel van het eveneens tot Crédit Agricole behorende InterBank, was vanaf de start voor 50% aandeelhouder; in 2008 werd InterBank voor 100% eigenaar. Reden daarvoor was toen dat de NVF als branchevereniging voor kredietadviseurs onafhankelijk van maatschappijen wilde werken.

Reageer op dit artikel