nieuws

Nederlanders plunderen massaal spaarrekening

Archief

Honderdduizenden Nederlanders hebben hun spaargeld aangesproken om hun levensstandaard op peil te houden. Dit blijkt uit een enquête van Friesland Bank onder een representatieve groep van duizend Nederlanders, meldt de Volkskrant. Uit die enquête blijkt dat van de zeven miljoen Nederlandse huishoudens er ruim vier miljoen een spaarrekening hebben.

Nederlanders plunderen massaal spaarrekening

Ongeveer een miljoen huishoudens 'ontsparen' op dit moment, wat betekent dat ze meer van hun rekening afhalen dan erop zetten. In ongeveer 400.000 gevallen zou dit bittere noodzaak zijn, omdat ze niet meer van hun inkomen kunnen rondkomen.
"Het meest opvallende is dat onder hen verrassend veel mensen zitten in de categorie hoog opgeleiden met inkomens boven de € 40.000 per jaar", zegt woordvoerder Tessel Horsman van Friesland Bank. Zij hebben in het verleden ook kunnen sparen in tegenstelling tot veel mensen die een minimuminkomen hebben.  
(Volkskrant, pag. 2) 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Tandartsen zitten niet met zwarte lijst
(De Gelderlander, pag. 12)
 
Proef vrije prijzen tandarts gaan niet door
(De Gelderlander, pag. 9)
 
Verzekeraars beloven hulp aan PIP-slachtoffers
(De Gelderlander, pag. 9)
 
Schade rijden steeds duurder
(De Telegraaf, pag. 11)
 
Obvion haalt geld op met gesecuritiseerde hypotheken
(Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel