nieuws

Miljoenenbesparing in zicht door app voor schademelding

Archief

Interesse groeit

 

ook bij lease-

 

maatschappijen

 

Van alle schadeverzekeraars neemt sinds 1 januari zo’n 95% deel aan Mobielschademelden.nl. Verder is al een derde van de leasemaatschappijen aangesloten bij het initiatief, die het automobilisten mogelijk maakt schade te melden via een app op hun smartphone.

 

Vervanging van het papieren schadeformulier door een app op smartphones moet op termijn tot een drie keer snellere schadeafhandeling leiden, zo verwacht het Verbond van Verzekeraars. Aan papierwerk kan naar verwachting _ 5 mln tot _ 7 mln worden bespaard.

 

Tweezijdig

De app is inmiddels bijna tienduizend keer geïnstalleerd op iPhones en bijna evenzovele keren op telefoons met het Android-besturingssysteem. "Er komen nu al dagelijks enkele tientallen meldingen binnen bij de verzekeraars via Mobielschademelden.nl", zegt directeur Richard Weurding. "We beseffen echter ook dat mobiel schademelden een gedragsverandering betekent en die is niet van vandaag op morgen gerealiseerd."

 

Het Verbond van Verzekeraars streeft ernaar op termijn zo’n 70% van de circa één miljoen schademeldingen per jaar via de smartphone te laten afwikkelen. De app is niet alleen geschikt voor eenzijdige schademeldingen – zoals Interpolis en AllSecur die al langer kennen – maar ook meldingen van tweezijdige schades. "En dat is nergens ter wereld nog het geval", stellen Michiel Bosman (Aegon) en Tjeerd Wierda namens de Stichting EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars). "Dit is echt een wereldprimeur."

 

Zij benadrukken dat de app verzekeraars een kans biedt om een dienstverlening aan polishouders te intensiveren. "Daar is ons inziens de grootste winst te behalen." Voor assurantietussenpersonen biedt de app ook voordelen, benadrukken zij. "De snelheid waarmee schade kan worden gemeld bij een verzekeraar neemt enorm toe."

 

Zandvoort

Ter promotie van de faciliteit zijn in december op het circuit van Zandvoort prijzen uitgereikt aan winnaars van de creatieve wedstrijd datwordtmobielschademelden.nl. Zij konden een TomTom-navigatiesysteem winnen, één Smart én een paar rondjes op topsnelheid over het circuit aan de zijde van professioneel coureur Christiaan Frankenhout.

 

Mercedes-Benz Insurance

"Om de service aan onze polishouders te optimaliseren hebben wij ons als één van de eersten verbonden aan www.mobielschademelden.nl en de hoofdprijs (een jaar gratis Smart rijden) beschikbaar gesteld." Dat zei jurylid Tom van Alphen, directeur van Mercedes-Benz Insurance Services. Dat is onderdeel van Benz Financial Services, met 40.000 auto’s de grootste merkgebonden leasemaatschappij van Nederland. In Utrecht werken 150 mensen voor het bedrijf, dat weer onderdeel is van autoconcern Daimler.

 

Met volmachten van Allianz, Amlin, Bovemij, DAS, London, Reaal en TVM bedient Mercedes-Benz Insurance ruim dertigduizend klanten, voornamelijk in de branche motorrijtuigen.

 

Reageer op dit artikel