nieuws

Meer overnames voor TVM

Archief

De op coöperatieve leest geschoeide transportverzekeraar TVM wil kleinere verzekeringscoöperaties overnemen die moeite hebben om te voldoen aan strengere eisen van toezichthouders. Onder meer om zulke overnames makkelijker te maken is de rechtsvorm gewijzigd van een onderlinge waarborgmaatschappij naar een coöperatie. AM berichtte daar gisteren al over; vandaag doet Het Financieele Dagblad dat in een uitgebreid artikel over de marktleider in transportverzekeringen.

Meer overnames voor TVM

In 2011 nam TVM al de kleinere coöperatie Schepen Onderlinge Nederland (SON) over. SON voelde zich met name door strengere toezichtseisen genoodzaakt om in een groter verband op te gaan. TVM vermoedt dat er komende tijd meer kleine verzekeraars op zoek gaan naar beschutting bij een grotere partij. Toezichthouders, met name de Nederlandsche bank (DNB), stellen steeds strengere eisen aan bijvoorbeeld hun kapitaalpositie, strategische planning en risicomanagement.
De Federatie Onderlinge Verzekeraars (FOV) vreest dat de invoering van het nieuwe stelsel van Europese kapitaaleisen (genaamd Solvency 2) kleinere verzekeraars dreigt op te zadelen met 'onredelijk hoge eisen'. De FOV is bang dat veel kleine verzekeringscoöperaties daar niet aan kunnen voldoen, hoewel ze op zich kerngezond zijn. De FOV heeft nu ruim 110 leden, maar de verwachting is dat dit aantal zal slinken.
(Het Financieele Dagblad, pag. 13) 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

Schade door storm in noorden

(De Gelderlander, pag 5)

 

'Standaardingreep bij tandarts fors duurder'

(De Gelderlander, pag 4)

 

Levensloopspaarders houden hun voordelen

(De Gelderlander, pag 4)

 

Arbeidsjaren bepalen pensioen

(De Telegraaf, pag. 20)

 

Hoe diep kan een pensioenfonds zakken voordat het moet korten?

(FD, pag. 13)

 

Risicovol pensioen in opmars

(Trouw, pag. 1)

 

Wat is een ppi en wat moet ik ermee?

(Trouw, pag. 5)

Reageer op dit artikel