nieuws

Limmens intermediairbedrijf wint burenruzie om ‘topnaam’

Archief

Het pas gestarte Heiloose intermediairbedrijf Topzeker moet zijn naam wijzigingen. Dat is de uitkomst van een kort geding dat was aangespannen door Top Verzekeringen uit het naburige Limmen. De voorzieningenrechter acht bewezen dat het gebruik van de naam Topzeker onrechtmatig is.

Limmens intermediairbedrijf wint burenruzie om ‘topnaam’

Top Verzekeringen is sinds enkele jaren actief en heeft in de regio Limmen/Heiloo 800 klanten. Een aantal van hen heeft afgelopen najaar naar aanleiding van een artikel over Topzeker in een regionaal weekblad gevraagd of die vestiging behoort tot Top Verzekeringen, dat daarmee stelt "dat het verwarringsgevaar zich reeds verwezenlijkt heeft". Topzeker claimt echter een "unieke" naam verzonnen te hebben.
De rechter oordeelt in het voordeel van Top: de handelsnamen van Topzeker wijken slechts in geringe mate af. Verder is "voldoende aannemelijk dat verwarring bij het publiek tussen beide ondernemingen te duchten valt". Topzeker moet daarom binnen vijf dagen het gebruik van de huidige naam "of een naam die daar in geringe mate van afwijkt" staken op last van een dwangsom van € 250 per dag. Bovendien moet het gebruik van de site www.topzeker.nl worden beëindigd.

Reageer op dit artikel