nieuws

Legal komt met pensioenproduct

Archief

Legal & General gaat zich ook begeven op de pensioenmarkt. Daartoe is het Prisma Pensioen gelanceerd, gericht op het mkb. "Het pensioenproduct onderscheidt zich door overzicht en eenvoud en een sterk beleggingsaanbod."

 

Legal & General is in ons land al actief met overlijdensrisicoverzekeringen en bancaire spaarproducten. Het Prisma Pensioen is een collectieve premieovereenkomst op basis van beleggingen; er wordt gewerkt met nettostaffels. "Naast ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid kan facultatief worden gekozen voor dekking op het gebied van de Anw en een bijspaarmodule. Naast collectief beheer van de beleggingen biedt Prisma Pensioen de mogelijkheid om op individueel niveau (‘vrij’) te beleggen."

 

Intermediairs die het Prisma Pensioen willen adviseren, moeten eerst deelnemen aan het PensioenAdviesProgramma. "Naast detailinformatie over de producteigenschappen is de mogelijkheid om specifieke Wft-Kwaliteitscans te laten uitvoeren onderdeel van het PensioenAdviesProgramma. Hiermee willen wij de adviseurs ondersteunen bij het behalen van de pensioenvergunning."

 

Het eerste Prisma Pensioen is inmiddels gesloten: het contract is 1 januari ingegaan.

 

Reageer op dit artikel