nieuws

Klant kan hypotheekadviseur zoeken op Advieskeuze.nl

Archief

Eerste naam

 

Adviesmatcher

 

prullenbak in

 

Advieskeuze.nl gaat consumenten helpen bij het vinden van een goede hypotheekadviseur. De hypotheekkantoren zelf kunnen, analoog aan het Funda-model, mede-eigenaar worden van de website, die de concurrentie aangaat met de zoekmodule van Independer.

 

"Door klanten te wijzen op het invullen van reviews op Independer maken de hypotheekadvieskantoren Independer alleen maar sterker", zo waarschuwt Christian Bouter, die zelf bij de vergelijker in Hilversum werkzaam was. "Des te meer sites verwijzen naar Independer, des te hoger zij komen te staan in de zoekmachines."

 

De hoogste plek in die zoekmachines ambieert Advieskeuze.nl. De site benadrukt zelf géén bemiddelaar te worden, maar zich toe te leggen op "het transparant maken van alle bedieningsconcepten in de adviesbranche in combinatie met klantervaringen om consumenten te helpen om de juiste adviseur te vinden".

 

Hypotheekadvieskantoren kunnen aandelen in de vennootschap nemen. Zij worden in elk geval uitgenodigd hun ‘account’ op de zoekwebsite te activeren; na één week hebben al enkele honderden dat gedaan, zegt Bouter. "De volgende fase is het benaderen van alle andere hypotheekkantoren om hun gratis account te activeren. Dat doen we in eerste instantie via de centrale organisaties van de hypotheekketens en een aantal serviceproviders."

 

Naamswijziging

De ‘zoek-adviseur-module’ van Advieskeuze.nl gaat in de loop van 2012 ook draaien op de websites van aanbieders. Daartoe lopen vergevorderde gesprekken met twee banken en één verzekeraar.

 

De besloten vennootschap Advieskeuze.nl en de stichting BestReview.nl hebben hun inschrijving in de registers van de Kamer van Koophandel in gang gezet. BestReview gaat zich op termijn ook met andere adviesberoepen bezighouden. Het kantoor wordt gevestigd in Hoevelaken.

 

Overigens heeft de website kort voor de lancering de oorspronkelijke naam Adviesmatcher.nl moeten wijzigen in Advieskeuze.nl. Die eerste naam bleek al in gebruik bij een ontwikkelaar van een online offerte- en transactieplatform.

 

Reageer op dit artikel