nieuws

Jongeren missen passende verzekeringsopleiding

Archief

Jonge talenten missen een goed opleidingsprogramma, dat hen klaarstoomt voor een carrière in de verzekeringsbranche. Dat was een van de conclusies van een ander debat tijdens de Verzekeringsbranche: het debat tijdens de sessie van Young Insurance.

 

Dit netwerk van jonge professionals in de bedrijfstak heeft in Sjaak Schouteren de voorzitter. Hij stelt dat zijn club druk bezig is met het slaan van een brug tussen branche en onderwijs.

 

Eén van de aanwezigen gaf een omschrijving van het huidige gat daartussen. "Ik ben universitair opgeleid en moet van mijn werkgever het diploma Assurantie A halen. Dat lukt alleen wanneer ik mijn hersenen uitschakel." Denise Ozmis, werkzaam als claims manager bij Akzo Nobel, ondersteunde hem daarin. "Die standaard verzekeringsopleidingen zijn gewoon niet hip. Ik zou het liefst een algemeen trainingsprogramma volgen, net zoals startende advocaten dat doen."

 

Tijdens het debat ‘Jongeren in de verzekeringsbranche’ botsten jong en oud met elkaar. Een vertegenwoordiger van detacheringbureau Nova Dia liet weten de term ‘young professional’ slecht gekozen te vinden. "Je bent jong en pas nadat je ervaring opdoet ben je een professional. Mensen die pas starten, weten van toeten noch blazen, ze kennen de functies in de branche helemaal niet. Ze willen meteen perspectieven, maar laten ze eerst maar eens aan het werk gaan." Ook een eigenaar van een klein intermediairbedrijf was die mening toegedaan. "Ik kan mijn medewerkers geen geavanceerd traineeprogramma aanbieden. En bovendien is het in mijn kantoor uiteindelijk een kwestie van niet lullen, maar poetsen."

 

Wim Kerkhof, directeur P&O Unirobe Meeus Group nuanceerde dit: "Een traineeship is niet alleen maar lullen. Bovendien kun je ook als klein kantoor een starter veel bieden, je scope is alleen wat kleiner. Maar juist in een kleine organisatie kun je mensen heel veel laten doen en kun je ze heel goed volgen."

 

Reageer op dit artikel